tisdag 28 oktober 2008

Helgäventyr

Helgen var lite hektisk. Skönt att Simon tagit ledigt en vecka så vi hinner med att leva lite!
På fredagen kom Simon susande hem från jobbet och det blev en timmes hektiskt städande och donande innan Simons föräldrar kom och firade hans födelsedag lite i efterskott (han fyllde den 21:e). Han fick lite olika trevliga presenter, finast var nästan blomman som Hanna (Simons brorsdotter) valt ut.

Morgonen därpå åkte vi vid halv tio från Stockholm, hela vägen nästan utan uppehåll, till Lilla Askerön på Tjörn. Där hälsade vi på min syster och svåger och hinkvis med barn (tre). Vi var på höstmaskerad (bilder finns om man kikar på systerns blogg) med temat musik, och Simon blev råddare (eller ljudtekniker, eller nån blandning däremellan) med en tuggummiprilla och en låda med PA-grejer, och jag var punkare, iklädd lite av Simons gamla doningar. Han har varit ett riktigt drägg, I tell you.
Mycket god mat och trevligt sällskap, även om jag nästintill däckade klockan tio och fick gå och lägga mig i förtid. Simon går i god för att det fortsatte vara roligt ända till klockan ett.

Dagen därpå tog vi det lite lugnt, åkte in till fastlandets storstad, Stenungsund (10.000 invånare), och hittade billiga skor och, till vår fascination, en lampa till fönstret i vardagsrummet. Det är tydligen inte på mode med hängande fönsterlampor längre, för vi har inte hittat dem nån annanstans. Nu när vi kommit hem ångrar vi att vi inte köpte två. Kan Jemima och Carl-Henrik köpa med sig en när vi ses nästa gång?

Måndagen spenderade vi med Jemima och två barn på Göksäter på Orust, en minivariant av GeKås i Ullared. Vi storhandlade och fick med oss en mängd saker vi behövde, bland annat julpynt som vi insett att man som äkta Svenssonfamilj måste ha minst en låda av. Nu saknar vi bara granen, och kan inte bestämma oss för om vi skall vara lata och ha plastgran, eller om det ska lukta jul och barra med en riktig gran.
Efter Göksäter åt vi god lunch, och sen åkte vi hem till Stockholm igen, med ideliga pauser på grund av toalettbehov, matpaus och lyktstrul (det var jag som strulade, jag kunde inte det där med att tända lyktor, tydligen).

Idag har vi varit på Ikea och handlat upp en massa presentpengar, och ätit en storslagen middag för endast 40 kronor, eftersom vi fått en presentcheck på mat på Ikea också. Vi har nu faktiskt lyckats möblera hela hemmet precis som tanken var då vi flyttade in (eller ja, vi ha i alla fall lådorna innanför dörren, de kanske inte har kommit upp riktigt än, då).

Nu är vi hemma, och jag sitter här och låtsas vara inbegripen i nåt mycket viktigt medan Simon bygger Ikeamöbler. Jag har hört att det kan skada förhållandet om man bygger dem tillsammans, så tekniskt sett är jag bara rädd om vår framtid.

Resten av veckan ska vi spendera med att gå och se Onkel Vanja på Dramaten, och eventuellt våga oss på att köpa en projektor eftersom den var så förtvivlat billig.
Ciao!

4 kommentarer:

Smarta vardagstips sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Smarta vardagstips sa...

Stenungsund hade faktiskt 23389 invånare förra året (källa: SCB). Så om inte 13389 stycken har flyttat i år stämmer inte dina uppgifter ovan.

Och ja, vi kan fixa en lampa. :) Hur ser den ut?

Johanna sa...

Och här tror man att wiki kan sina saker.

Det är en blå, hängande lampa, sån där fönsterlampa. Det finns på den där elektronikaffären i Stenungsund.

Smarta vardagstips sa...

Fast å andra sidan kanske SCB räknade hela kommunen inklusive ytterområden medan Wiki räknade själva tätorten. Vad vet jag. :)