måndag 3 november 2008

*jättesuck*

Jag skall idag städa, boka tvättid, skriva uppsats och arbeta på grupparbetet. Egentligen är det inte särskilt mycket, och jag borde inte ha några större problem med det... bortsett från det där med att jag aldrig orkar komma igång. Särskilt inte tidigt på morgonen. Efter att ha hinkat i mig en kanna te brukar det gå bättre att komma igång, men just nu sitter jag här i luddiga, randiga strumpor och en alldeles för mjuk och gosig morgonrock från Göksäter på Tjörn och har bara hunnit få i mig tre koppar te. Man kan ju inte begära att jag skall kunna sätta igång under såna premisser.

Vi har köpt ett mycket vackert gammalt ekbord till vardagsrummet, och har ägnat halva veckan åt att möblera om. Det började i liten skala, men stegrade enormt de sista dagarna.
Vår ursprungliga plan (för att slippa flytta så mycket möbler) var att ställa en av sofforna i datorrummet, flytta en av bokhyllorna till annan plats i vardagsrummet och ställa råttburen där, så buren slipper stå på ett i övrigt ganska otympligt bord. Bordet skulle vi istället montera ner och skyffla in bland bråten i förrådet och glömma bort det fullständigt. Det nya fina bordet skulle stå där soffan stått.

När vi fått ut soffan i arbetsrummet och tömt hela bokhyllan på böcker och fått iväg det till hörnet och ställt råttburen på det... ja, då insåg vi hur kul råttorna hade när de klättrade omkring bland de tomma hyllorna. Vi hade helt enkelt inte hjärta att stänga in dem och mura in dem i böcker igen. Så råttorna fick en egen möbel.
Jaha, var skall böckerna vara då?
Efter en del funderingar hittade vi ett skåp i hallen som vi förträngt. Där fick spelen som nu tog upp en annan av bokhyllorna i vardagsrummet plats.
Vi flyttade ut alla spelen, fyllde den nya tomma platsen med böcker, och voilá, en massa bråte ur vägen och två glada råttor.
Sen lämnade vi det gamla bordet stående mitt i rummet och gick och spelade datorspel.

Igår tog vi nya tag och kom på att det var besvärligt att montera ner bordet, så istället bestämde vi att ställa ut det som det var i förrådet. Det innebar att vi var tvungna att flytta all annan bråte ur förrådet för att över huvud taget få in det. Det bör sägas att både klädkammaren och det yttre förrådet var fullkomligt belamrat av saker som vi inte ens packat upp efter flytten. Om det inte syns så finns det inte.

Sagt och gjort, vi började flytta ut saker (det blev så fullt i trapphuset att vår granne som kom ut förfärat frågade om vi skulle flytta igen), och när vi ändå var i tagen började vi sortera och packa upp saker för att göra mer plats. Vi hittade en massa saker vi glömt att vi hade (både sånt vi ville ha inne och sånt vi ville glömma att vi nånsin skaffat). Efter ett långt tag var det tillräckligt tomt för att få in bordet, och det gamla skåpet som stått där flyttade vi in och gjorde om till provisorisk skohylla i klädkammaren. Nu ligger inte våra ton skor huller om buller i en kartong längre, det kan ju vara ett nytt, spännande koncept.

Efter några timmars sorterande, städande, plockande och slängande av sopor så blev resultatet tre tomma kartonger i hallen och ett fantastiskt rent och välordnat förråd, och en mycket rymligare klädkammare. Vi är mycket stolta över oss själva, och snart får Myrorna lite fler kläder att förmodligen göra sig av med eftersom de säkert inte går att sälja.

Nästa projekt blir ett litet soffbord i arbetsrummet, stolar till det fina bordet, en takfläkt i sovrummet, en finare skohylla i klädkammaren och ... ja, kanske lite avklarat skolarbete.

2 kommentarer:

Smarta vardagstips sa...

Göksäter på Tjörn?! Det har jag då aldrig hört talas om... (men däremot finns det ett på Orust) ;)

Johanna sa...

Tjörn... Orust... Göteborg... sak samma.